Kijk op campings Alan Rogers Kookcursus op de camping Meer aandacht voor de kwaliteit van het eten is een ontwikkeling die hier al eerder is besproken. Er zijn veel chefs die het een uitdaging vinden om het restaurant van een camping te runnen, waar gasten zowel eenvoudig en snel wensen te eten als bereid zijn om wat meer te betalen voor iets speciaals. Een andere manier om aan de liefde voor lekker eten tegemoet te komen is het organiseren van kookcursussen. Er is een aantal campings actief op dit terrein, maar het zijn er (nog?) niet zoveel en van een trend kunnen we daarom ook niet spreken. En campings met kookcursussen bevinden zich vooral in de zuidelijke landen, zoals uit onderstaande selectie blijkt. In Nederland hebben wij er geen kunnen vinden. Voor uw tip houden we ons graag aanbevolen. Norcenni in Toscane organiseert kookcursussen voor één of meerdere dagen waarin men leert eenvoudige maar bijzondere smaakvolle gerechten te maken, of typisch Valdarnese (uit het dal van de Arno) gerechten die wat meer tijd vragen. De samen met chef Francesco bereide maaltijden worden gezamenlijk genuttigd, uiteraard begeleid door een goed glas wijn. www.ecvacanze.it Kookcursus Camping Norcenni Girasole Club diner in het restaurant van de camping, een lunch in een bergrestaurant, een lunch op een boot en een barbecue ter afsluiting. Tussendoor wordt het regionale natuurpark de Chartreuse verkend, een boerenmarkt bezocht, gefietst langs de Rhône, gewandeld en een oude oliemolen bekeken. Een van de dagen staat in het teken van de forel. De deelnemers krijgen les in forelvissen en leren een forel met verse kruiden te bereiden. Deze wordt verorberd in combinatie met een glas d’Abyme (witte wijn uit de Savoie), gevolgd door een pannenkoek Suzette en een glas plaatselijke cider. www.coin-tranquille.com Bij Cala Llevadó in Catalonië kan men eenmaal per week deelnemen aan ‘De Keuken van Tossa’, een cursus onder leiding van twee koks uit Tossa de Mar die leren hoe men typische streekgerechten bereid, zoals cim i tomba, calamars farcits i mandonguilles en arròs de cabra. De cursisten participeren in de voorbereiding van de gerechten en eten gezamenlijk. U kunt de recepten op de website raadplegen. www.calallevado.com Kookcursus Camping Cala Llevadó Leren koken met passie op Camping Domaine St.-Martin Le Coin Tranquille: 10-daagse ‘Rally Lekkernijen uit de Dauphiné’ Geen kookcursus, maar een culinaire en toeristische ontdekkingsreis met kooklessen als een van de onderdelen – dat is wat Le Coin Tranquille haar gasten voorstelt. De camping ligt in het oosten van Frankrijk ter hoogte van Lyon en ten noorden van Grenoble in een streek die van oudsher de Dauphiné wordt genoemd. Tijdens de rally wordt veel gegeten dat niet zelf klaargemaakt is: een In de bijzondere ambiance van de Franse Pyreneeën kunt u op Camping Domaine St.-Martin een week lang kennis maken met de geheimen van de mediterrane keuken. In gezelschap van vrienden of als individuele deelnemer (maximaal 10 personen) leert u onder bezielende en professionele leiding van Annelies van der Burgt smaakvolle regionale gerechten bereiden. De gerechten worden gezamenlijk gemaakt in de ruime restaurantkeuken van de camping en in het restaurant of op een andere bijzondere locatie gegeten. Het weekprogramma is flexibel, gevarieerd en afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Er is gelegenheid om een bergwandeling te maken, een duik te nemen in het zwembad of om een nabijgelegen Romaanse abdij of kerk te bekijken. Vast onderdeel is het bezoek aan een Nederlandse biologische wijnproducent waar een van de zelfbereide maaltijden op tafel komt tussen de wijnranken met schitterend uitzicht op de flanken van de Pyreneeëntop de Canigou. www.domainestmartin.com Recreatief Totaal • Verblijfsrecreatie • Nr. 2 - 2011 19 Pagina 18
Studiereis Las Vegas en OrlandoScoor meer met een online winkel in uw boeken. Velen gingen u voor en publiceerden nieuwsbrieven online.
Recreatief Totaal 2 - 2011 Lees publicatie 10Home